به گزارش مشرق، کنفرانس خبری رهبران ادیان (ارامنه، آشوریان، کلیمیان، و نمایندگان اقلیت مجلس شورای اسلامی و...) روز دوشنبه، یکم آبان، با موضوع محکومیت جنایت رژیم صهیونیستی بهویژه بمباران کلیسای ارتدوکس غزه در کلیسای مار سرگیس (کلیسای مرکزی ارامنه) برگزار شد.
سیبوه سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه تهران، با اشاره به اینکه جهان در تلاطم به سر میبرد و متاسفانه از سال ۱۹۴۸ که رژیم صهیونسیتی ایجاد شد خاورمیانه دستخوش تغییرات مهیبی شد، گفت: ما مردم خاورمیانه دچار بحران شدیم.
همچنین علی اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اظهار کرد: تمام تلاشهای این مرکز در جهت ایجاد صلح بین مومنان ربوده است.
ضیایی با بیان اینکه در جریان حملات رژیم صهیونیستی در غزه، مدارس و بیمارستانها که افراد در آنها تحت مداوا بودند، هدف قرار گرفتند و هزاران نفر به شهادت رسیده و یا مجرروح شدند، بیان کرد: همچنین اماکن مقدس هدف قرار گرفتند و کلیسایی با ۱۶۰۰ سال قدمت بمباران شد.
وی با اشاره به اینکه بهترین زمان محک زدن نهادهای حقوق بشری اکنون است که سکوت کرده و اقدامی نمیکنند، عنوان کرد: در همین حال مردم غزه از آب و دارو و غذا محروم و کاروانها با حملات رژیم صهیونسیتی روبرو هستند.
ضیایی تاکید کرد: همه ادیان الهی این اقدامات را محکوم میکنند.
در ادامه اسقف وانیا سرکیس از کلیسای کلدانی، گفت: باید اقدامی برای متوقف کردن جنایت های رژیم صهیونیستی انجام دهیم.
وی ضمن قرائت بیانیهای از سوی مسیحیان آشوری-کلدانی، گفت: این جنایتها را محکوم میکنیم، امروز نهادهای بینالمللی که دم از صلح میزند کجا هستند؟ بهترین پناهگاه برای افراد در جهان مساجد و کلیساها هستند که صهیونیستها آنجا را هم هدف قرار دادند، بیمارستان المعمدانی را هدف قرار دادند.
وانیا سرکیس، اضافه کرد: وقتی کودکان را میبینیم که در خیابانها افتادهاند باید چه چیزی درباره سازمان ملل بگوییم؟ دل همه با دیدن این کودکان به درد میآید این سازمان ملل است که باید به داد این کودکان برسد. خواهان آن هستیم که برای مدتی صلح برقرار شود تا به زخمیها رسیدگی شود، در حال حاضر جامعه جهانی کجاست؟ اگر در کشورهای خودشان چنین اتفاقی بیفتد چه میکردند؟ همه را محکوم میکردند
در ادامه یونس حمامی لالهزار، روحانی اعظم جامعه کلیمیان، گفت: کشتار افراد بیگناه و زنان و کودکان درست نیست و نباید این افراد هدف قرار گیرند.
به گفته روحانی اعظم جامعه کلیمیان، هیچ انسان آزادهای هدف قرار دادن اماکن مقدس را که اماکن امن محسوب میشوند، نمیپسندند.
وی با اشاره به اینکه دولتهای غربی و آمریکا باید این جنایات را محکوم میکنند، اظهار کرد: مجامع بینالمللی باید تحت فشار قرار بگیرند که این اقدامات متوقف و محکوم شود و زمینه رسیدگی به مجروحان فراهم شود.
لالهزار، بیان کرد: افراد بسیاری شهید شدند و افرادی که نیاز به کمک دارند و در محاصره هستند باید راهکاری برای نجات آنها ایجاد شود.
والید آلدو، کشیش کلیسای شرق آشوری نیز در بخشی دیگر از این نشست از سوی اسقف کلیسای شرق آشوری، تجاوزهای رژیم صهیونسیتی را محکوم کرد و گفت: این جنایت را محکوم میکنیم و امیدواریم صلح در جهان و بهویژه خاورمیانه برقرار شود و این جنگ تمام شود تا بتوانیم خدماتی را به مردم غزه برسانیم.